Ce trebuie să știi despre înmormântare

Atunci când o persoană dragă trece în neființă, poate fi un moment dificil și emoționant pentru oricine. Însă, în aceste momente de doliu, trebuie să te organizezi și să iei decizii importante privind organizarea evenimentului. Este important să cunoști pașii necesari pentru a face față acestor decizii și pentru a le face cât mai ușoare pentru toți cei implicați.

În acest articol de blog, vom explora pași pe care trebuie să-i parcurgi pentru ca totul să decurgă așa cum îți dorești:

  1. Identificarea firmei de servicii funerare: Imediat trebuie să contactezi o firmă de servicii funerare pentru o consultație cu scopul de a discuta despre serviciile și produsele.
  2. Constatarea decesului: După ce o persoană a murit, trebuie să informați medicul de familie. În cadrul serviciilor noastre includem și colaborarea cu medicul specialist pentru constatarea decesului. Mai multe informații despre pașii privind constatarea decesului le găsești în articolul următor: ,,Primii pași în caz de deces„. 
  3. Înregistrarea decesului: După obținerea certificatului constatator de la medic, o rudă de gradul 1 va trebui să meargă la biroul de decese de la primărie de unde va obține certificatul de deces și adeverința de inhumare.
  4. Selectarea serviciilor și produselor funerare: După ce ați selectat firma de servicii funerare, stabiliți împreună tot necesarul de care ai nevoie pentru desfășurarea înmormântării. În această etapă vor fi stabilite toate detaliile, de la data și ora evenimentului până la serviciile și produsele funerare esențiale, pentru ca totul să decurgă conform planului. 
  5. Organizarea slujbei religioase: Această etapă presupune contactarea preotului pentru obținerea informațiilor și programarea înmormântării. Totul depinde de tradițiile familiei. 
  6. Desfășurarea evenimentului conform planului.

Lăsați un Comentariu

Lăsați un Comentariu