Îmbălsămare

Îmbălsămare

Serviciul de îmbălsămare este de nelipsit din gama de servicii funerare oferit. În general, îmbălsămarea este o tehnică folosită pentru ,,conservarea” trupului decedatului înainte de înmormântare sau incinerare.

Procesul de îmbălsămare implică utilizarea unor substanțe chimice speciale pentru a conserva corpul decedatului și a încetini procesul de degradare naturală. Aceste substanțe sunt introduse în corpul decedatului printr-un sistem de transfuzie și sunt distribuite în tot corpul, astfel încât să prevină dezvoltarea bacteriilor și să mențină aspectul natural al corpului decedatului.

Îmbălsămarea te ajută:

  • Să-ți iei rămas bun– permite familiei să își ia rămas bun de la persoana dragă într-un mod mai natural, fără ca trupul să se degradeze rapid.
  • Să ai timp pentru organizarea celorlalte detalii– Îmbălsămarea permite o perioadă mai lungă de timp pentru organizarea unei înmormântări sau ceremonii, fără presiunea de a trebuie să se întâmple rapid.
  • La transportul decedatului pe distanțe mari– Îmbălsămarea poate fi utilă în cazul în care există o distanță mare între locul unde a avut loc decesul și locul înmormântării.

Cu toate acestea, îmbălsămarea este obligatorie pentru depunerea la orice capelă pentru transportul în alt județ cu CERTIFICAT DE ÎMBĂLSĂMARE.

În concluzie, serviciul de îmbălsămare este unul dintre serviciile opționale pe care pe care îl oferim, însă trebuie să fie discutat cu familia decedatului și să fie luată o decizie în funcție de preferințele și tradițiile culturale.