Din păcate, toți ne vom confrunta la un moment dat cu pierderea unei persoane dragi. Este un moment extrem de dificil și emoționant pentru oricine, iar, în plus, trebuie să gestionezi și anumite aspecte practice legate de deces. Pentru mulți dintre noi, aceste aspecte pot părea copleșitoare și descurajante. Însă, dacă ai cunoștințe despre ce trebuie făcut, vei putea gestiona situația mai ușor și vei avea mai mult timp să te ocupi de procesul de doliu. În acest articol, vom discuta despre primii pași pe care trebuie să-i faci în caz de deces, pentru a te ajuta să faci față acestei situații dificile.
Deces la domiciliu
1.Dacă decesul are loc acasă, prima dată trebuie să iei legătura cu medicul de familie în vederea constatării decesului.
2.În cazul în care doctorul de familie nu poate fi contactat apelați la firma noastră de servicii funerare (Funerare Arhangheli), pentru constatarea decesului prin doctorul cu care colaborăm.
3.Dacă decesul intervine acasă în urma unui accident este obligatoriu să apelezi la serviciile de urgență (112) -poliție salvare etc.
4.Trupul neînsuflețit se poate ridica de acasă numai dacă se știe cine face constatarea decesului.
5.Apoi pregătirea decedatului (îmbrăcăminte, îmbălsămare etc.) se va face la unitatea de primire a decedaților al firmei de funerarii.
Deces la spital
1.În cazul decesului la spital, certificatul de constatare a decesului se obține de personalul medical din spital.
2.Dacă spitalul respectiv are în dotare unitățile de primire a decedaților și personal specializat pentru autopsie și îmbălsămare, atunci pregătirea decedatului (îmbrăcăminte, îmbălsămare, autopsie) se va face în spital.
3.Dacă spitalul sau căminul pentru vârstnici nu deține loc specializat pentru îmbălsămare, atunci firma noastră se ocupă cu transportul trupului la unitatea proprie unde se pregătește decedatul.
Lăsați un Comentariu